Lucia Ravenstein

Beleving  Bezieling Bezinning
 

Bestuur

Stichting Anna Lucia Ravenstein is verantwoordelijk voor het beleid en ontwikkeling van de instandhouding van het monument en de invulling er van; de herbestemming. 

Het bestuur is voor de periode van tenminste twee jaar aangesteld om de stichting handen en voeten te geven en een gedegen basis te vormen voor de toekomst. 

Er zijn statuten en een huishoudelijk reglement opgesteld. Het bestuur zal worden vormgegeven met in de basis een voorzitter, penningmeester en secretaris en 4 gewone leden als afvaardiging de Ravensteinse bevolking. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers en krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. 


Met veel plezier stellen we de volgende bestuursleden aan u voor:

Arjan Calatz | Voorzitter

Ik ben Arjan Calatz, 48 jaar, en woon met mijn vrouw Jane en dochters Julia en Nikki in Neerloon.
Ik werk, samen met 8 collega’s, als fysiotherapeut en coach in mijn eigen praktijk Fysioplus in Oss. Daarnaast ben ik actief lid van Nobiles, CDA Oss en de dorpsraad Herpen. Op sportief vlak volleybal ik bij Voreo in Ravenstein en loop ik graag hard. Ik ben trots en vereerd om als voorzitter verbonden te zijn aan de stichting Anna Lucia.
De Lucia is van Ravenstein en de Lucia is Ravenstein. Oog voor eenieder, zorgzaam voor eenieder. Vanuit deze gedachte gaan er mooie dingen ontstaan in en om de Lucia. Niet alleen voor Ravenstein, maar voor Ravenstein en ommelanden. Iedereen is welkom! Ik verheug me erop om u te mogen ontmoeten.

Karen van Munster | Secretaris

Ik ben geboren en getogen aan de Grotestraat in Huisseling. In 1986 ben ik naar Tilburg en vervolgens in 1990 naar Utrecht verhuisd. Tijdens deze jaren is mijn band met Ravenstein altijd blijven bestaan, ook omdat ik hier ben blijven tennissen en regelmatig in Ravenstein was. De keuze om in 2010 terug te keren was dan ook snel gemaakt.
Toen ik hoorde van de plannen met de Lucia wist ik eigenlijk meteen dat ik hier een bijdrage aan wilde leveren. Zo’n prachtig historisch gebouw een nieuwe bestemming geven, waarmee de omgeving en ook Ravenstein zelf een impuls kan krijgen. Hoe bijzonder is dat! Ook in mijn omgeving hoorde ik positieve geluiden, met hier en daar een kritische noot.
Natuurlijk realiseer ik me dat er uitdagingen zullen zijn. Ook ik weet niet precies wat ik mag en kan verwachten. Toch heb ik met volle overtuiging gekozen mezelf voor dit initiatief in te zetten, omdat we nu een kans hebben om samen iets unieks te realiseren. Ik kijk ernaar uit!

Bart Manders | Bestuurslid

Ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven en woon sinds 2015 met mijn vrouw Jessica en zoons Quinn en Yves in Huisseling. Mijn achtergrond is marketing en ik ben gespecialiseerd op het vlak van digitalisering en innovatie. Ik was mede-eigenaar van een online marketingbureau en nu ben ik medeoprichter van een vernieuwend horeca-platform.
Ik hou van vernieuwing en vooruitgang maar ben ook een groot liefhebber van historische gebouwen.
Toen ik mijn huidige woning in Huisseling op het oog had en voor het eerst door Ravenstein liep werd ik meteen betoverd door haar schoonheid. Het was een van de redenen om in Huisseling te gaan wonen.
De afgelopen jaren ben ik geschrokken van de terugloop van evenementen en het beperkt aantal activiteiten in Ravenstein. Het moet beter op de kaart worden gezet en daar wil ik als inwoner graag aan meehelpen. Toen ik gevraagd werd in het bestuur van Anna Lucia, heb ik geen seconde getwijfeld. De herbestemming van de St Luciakerk is een geweldig project! Ik zet mijn kennis graag in om Ravenstein bruisender en bekender te maken.’

Pim Spanjers | Bestuurslid

In principe gebruik je een behaalde opleiding om er later je professie van te maken, maar dat lijkt in het geval van Pim precies andersom te liggen. Zijn diploma Vrijetijdsmanagement zette hij in… in zijn vrije tijd. Na meer dan tien jaar actief te zijn geweest als vrijwilliger bij jongerensoos Madhouse en ruim vijftien jaar bij SunGrooves Festival is het tijd voor een extra avontuur. Hij zal zijn kennis van evenementen en ontmoeten creatief inzetten om, samen met de stichting, van de Lucia een bruisende plek voor jong en iets minder jong te maken.


Cor Strik | Bestuurslid

Ik ben Cor Strik, 47 jaar, en woon met Frans en 6 kinderen in Ravenstein. In de dagelijkse praktijk ben ik zorgondernemer en conceptontwikkelaar. Als initiatiefnemer is het mijn doel om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren om de voormalige Luciakerk een mooie, passende herbestemming te bieden.
Hiermee schrijven we een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van ons geliefde monument in het hart van Ravenstein. In mijn beleving is de tijd stilzetten geen optie. Het monument was in 2019 ook niet dezelfde kerk als in 1919, 1819 of 1739.
Het is onder meer mijn intentie om binnen de herbestemming balans te brengen in de thema’s Beleving, Bezieling, Bezinning. Naast concerten, symposia en maatschappelijke activiteiten wordt de Lucia de mooiste trouwlocatie in de wijde regio en zullen er periodieke momenten komen voor bezinning en stilte op een eigentijdse wijze. De Lucia zal een aantrekkelijke en tegelijk waardige toeristische plek zijn waar we ons erfgoedverhaal kunnen blijven doorvertellen.

Mirjam Giesbers | Bestuurslid


Sharon Thijssen-Brouwer | Penningmeester